Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3755
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 169
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3755
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 169
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena sztuki ok. 1,30 zł
Ciasto: Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Jajka, cukier, masło, mąkę, proszek do pieczenia i kakao miksujemy do gładkości. Czekoladę ścieramy na tarce i mieszamy z masą. Foremki napełniamy do połowy. Pieczemy w temperaturze 170oC przez ok. 20 minut. Wyjmujemy i studzimy.
Krem: Czekoladę, śmietanę i masło wkładamy do metalowej miski i ustawiamy na garnku z gotującą się wodą. Mieszamy intensywnie do połączenia się składników. Studzimy.
Wstawiamy do lodówki na godzinę. Wyjmujemy. Ubijamy krem na puszystą masę. Przekładamy do szprycy i ozdabiamy muffinki.Źródło: Rewia