Do góry

Desery Przepis na:

Brownie maksymalnie słodkie

Brownie maksymalnie słodkie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18843

Dodano:

Odsłon: 335

Jest takie słodkie, że zawsze podaje je w towarzystwie kwaśnych owoców, dla przełamania tej słodyczy.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Brownie maksymalnie słodkie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Masło roztopić na małym ogniu, dodając trzy czekolady podzielone na kostki (ciągle mieszając). W między czasie utrzeć cukry z jajkami, dodać roztopioną czekoladę z masłem, szczyptę soli i mąkę. Miksować do połączenia składników. Ciasto wlać na średnią wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch zetrzeć jedną czekoladę. Piec 30-35 minut w temperaturze 160 stopni.
    *Dodatkowo dodałam do ciasta wiśnie w żelu (ułożyłam równomiernie w rzędach 6x5 następnie posypałam czekoladą i dopiero wstawiłam do pieczenia). Po upieczeniu dla przełamania słodyczy podawałam także polane sosem wiśniowym i wiśniami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

slodka 21 listopada 2016 wygląda niebiańsko a wykonanie szybkie i proste - coś co lubię:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń