Do góry

Desery Przepis na:

Brownie pomarańczowe

Brownie pomarańczowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 1336

Dodano:

Odsłon: 4749

Intensywnie czekoladowe z pomarańczową nutką w tle :)

Składniki

  • 2 gorzkie czekolady
  • szczypta soli
  • skórka starta z dużej pomarańczy
  • sok z dużej pomarańczy
  • 12 dag mąki
  • 5 jajek
  • 20 dag masła
  • 30 dag cukru
  • 2 czubate łyżki kakao
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić i dodać sok z wyciśniętej pomarańczy, wymieszać.

  2. Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać cukier dalej miksując. Gdy piana jest lśniąc, dodawać po 1 żółtku i ubijać na najmniejszych obrotach. Następnie wolnym strumieniem wlewać roztopioną czekoladę do ubitych białek i mieszać łyżką do połączenia się składników. Na samym końcu dodać skórkę startą z pomarańczy, przesianą mąkę z kakao. Delikatnie wymieszać. Piec w 180C przez około 35min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 12 listopada 2015 Moje ulubione ciasto! Z tymi dodatkami musi być bajecznie smaczne :) Wygląda niezwykle apetycznie :) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń