Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada, chałwa, tahini... od dłuższego czasu przymierzałam się do upieczenia tego Brownie i nie przypuszczałam, że skradnie serce niejednego smakosza :-)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 266
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44912
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 531
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 266
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44912
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 531
Składniki
* Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej (poza masłem). 1. W garnuszku roztop masło. 2. Gdy masło się roztopi zdejmij z palnika. 3. Do gorącego dodaj posiekane czekolady i odstaw na 2 minuty. 4. Po tym czasie wymieszaj do powstania gładkiego sosu czekoladowego, przestudź. 5. Jajka i cukier przełóż do miski i ubij tylko do powstania jasnej i puszystej masy jajecznej (nie ubijaj do końca, gdyż brownie będzie bardziej puszyste, a takie ma nie być). 6. Dodaj przestudzony do temperatury pokojowej lub lekko ciepły sos czekoladowy oraz ekstrakt z wanilii, wymieszaj rózgą kuchenną. 7. Wsyp przesianą mąkę z kakao i solą, wymieszaj tylko do połączenia się składników. 8. Dodaj kawałeczki chałwy i delikatnie wymieszaj. 9. Masę brownie przelej do formy o wymiarach 20 x 30 cm wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj. 10. Pastę tahini wyłóż na brownie łyżeczką w 12 różnych miejscach, a następnie zanurz lekko w warstwie powierzchniowej koniec łyżeczki i wykonaj esy-floresy. 11. Piecz w temperaturze 180ºC, bez termoobiegu, przez około 25 minut. Patyczek włożony do ciasta może być mokry, ale nie może być na nim śladów surowego ciasta. /Uwaga: zbyt długo pieczone brownie to brownie przesuszone, bowiem brownie "piecze się"' jeszcze po wyjęciu z piekarnika - czekolada zastyga; czas pieczenia może się różnić w Twoim piekarniku a nawet kilka minut zrobi tutaj różnicę, więc pilnuj ciasta :-) /. 12. Upieczone i wystudzone brownie pokrój na 16 kwadratów. 13. Smacznego :-)