Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje brownie kajmakowe jest puszyste i mocno czekoladowe. Dodatek masy kajmakowej nieco urozmaica wypiek. Czuć aromat karmelu. Brownie z kajmakiem to wypiek, do którego często sięgam i piekę. Doskonale komponuje się z kubkiem herbaty. Zapach, aromat i smak karmelu stanowi pyszne urozmaicenie tego znanego wypieku.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 223
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104551
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9067
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 223
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104551
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9067
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. W garnku rozpuszczamy masło i cukier. Dodajemy połamaną czekoladę i kakao. Rozpuszczamy i mieszamy wszystkie składniki. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy po jednym jajku. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Masę kajmakową lekko podgrzewamy. Studzimy. Małą tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na dno wylewamy 1/2 masy czekoladowej. Na masę czekoladową wylewamy masę kajmakową. Na masę kajmakową wylewamy pozostałą masę czekoladową. Całość pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.