Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto brownie z dodatkiem powideł śliwkowych, które doskonale podkreślają smak całości i rozpieszczają nasze kubki smakowe.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3762
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3762
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Składniki
Masło i gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.
Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera, a następnie dodajemy cukier i powidła śliwkowe.
Do powstałej masy dodajemy ostudzone masło i czekoladę, szczyptę soli, mąkę pszenną pełnoziarnistą i dokładnie mieszamy.
Powstałą masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut. Ciasto kroimy po ostygnięciu i odpowiednim stężeniu masy. Życzę smacznego! :)