Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedno z najpopularniejszych ciast świata i jednocześnie najprostszych- brownie. U mnie z dodatkiem wiśni kandyzowanych i kawałków czekolady
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 90
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3329
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 90
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3329
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Składniki
Nagrzać piekarnik do 160 stopni i wyłożyć formę do pieczenia papierem (średnica 20 cm) Dwie czekolady rozpuścić na małym ogniu z masłem a jedną posiekać na małe kawałeczki. Odstawić rozpuszczone masło i czekoladę do przestygnięcia.
Ubić jajka z cukrem Dodać masę czekoladową i zmiksować na małych obrotach. Przesiać mąkę i dodać do masy, również zmiksować na małych obrotach. Wmieszać połowę wiśni i czekolady . Przełożyć do formy, na wierzch wyłożyć resztę wiśni i czekolady. Piec 20-25 minut. Przed zjedzeniem ciasto musi całkowicie przestygnąć.