Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brzoskwinie w cieście to super pomysł na deser lub podwieczorek, świetnie sprawdzą się też na śniadanie czy kolacje. Są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, najlepiej smakują na gorąco oprószone cukrem puderm.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231673
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4918
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1366
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231673
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4918
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1366
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy oddzielone od białek żółtka, cukier waniliowy, olej oraz mleko, wszystko miksujemy aż otrzymamy gęste ciasto.
Do drugiej miski przekładamy białka i ubijamy je na szytwną pianę. Ubitą pianę z białek łączymy z ciastem naleśnikowym, delikatnie mieszając łyżką. Dobrze odsączone z syropu połówki brzoskwiń zanurzamy w gęstym cieście i od razu smażymy na patelni w sporej ilości rozgrzanego tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Usmażone brzoskwinie posypujemy cukrem pudrem i od razu podajemy.