Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brzoskwiniowe ciasto"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku, wystudzić, wymieszać z pokruszonymi herbatnikami, zagnieść jak ciasto, masą wyłożyć boki i dno keksówki wyłożonej folią spożywczą. Wstawić do lodówki na godzinę.
Owoce odsączyć z syropu. Połowę brzoskwiń pokroić w kostkę, resztę w plasterki.
Wiśnie też podzielić na pół. Jedną część odłożyć, drugą zmiksować na gładko. Żelatynę dokładnie rozpuścić w 100 ml ciepłej wody, potem dobrze wystudzić, żeby po dodaniu do śmietanki nie pojawiły się w niej grudki.
Śmietankę dobrze schłodzić, ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier waniliowy i cukier puder oraz rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać z musem wiśniowym, dołożyć wydrylowane wiśnie i kostkę brzoskwiniową.
Masę śmietankowo-owocową rozłożyć na schłodzonym kruchym spodzie, wygładzić, wierzch udekorować plasterkami brzoskwiń. Wstawić na noc do lodówki.Źródło: Twoje Imperium