Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5782
Dodano: 10.09.2019
Odsłon: 5687
5-6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Na spodzie formy wykładamy biszkopty.
Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w o,5 l wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. Schłodzone mleko ubijamy z śnieżką a następnie /ciągle ubijając/ małymi porcjami dodajemy serek homogenizowany. Gdy składniki się połączą dodajemy wystudzoną galaretkę, posiekaną na kawałki czekoladę i dokładnie miksujemy. Gotową masę serową przekładamy na biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
1,5 szklanki wody zagotowujemy z zalewą brzoskwiniową a następnie mieszamy z galaretką cytrynową /lub przeźroczystą/. Odstawiamy do wystudzenia. Brzoskwinie kroimy w plastry, układamy na masie serowej i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na dwie godziny.
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

Docherro 11 września 2019Zgłoś do usunięcia
Cudowny:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 11 września 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszny :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 11 września 2019Zgłoś do usunięcia
Wygląda cudnie :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 10 września 2019Zgłoś do usunięcia
Prezentuje się przepysznie :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 10 września 2019Zgłoś do usunięcia
Przepyszna klasyka, chetnie bym zjadla :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz