Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno o brzoskwiniowym smaku z dodatkiem czekolady na spodzie z biszkoptów. Szybki w wykonaniu ale trochę musi się chłodzić w lodówce:)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 38
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 118
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 38
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 118
Składniki
Na spodzie formy wykładamy biszkopty. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w o,5 l wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. Schłodzone mleko ubijamy z śnieżką a następnie /ciągle ubijając/ małymi porcjami dodajemy serek homogenizowany. Gdy składniki się połączą dodajemy wystudzoną galaretkę, posiekaną na kawałki czekoladę i dokładnie miksujemy. Gotową masę serową przekładamy na biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na godzinę. 1,5 szklanki wody zagotowujemy z zalewą brzoskwiniową a następnie mieszamy z galaretką cytrynową /lub przeźroczystą/. Odstawiamy do wystudzenia. Brzoskwinie kroimy w plastry, układamy na masie serowej i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na dwie godziny.