Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, pięknie pachnące ciasto , rozpływające się w ustach.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2520
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 355
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 192
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 750
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2520
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 355
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 192
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 750
Składniki
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem. Masę jajeczną wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka.
2 galaretki rozpuścić w szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do stężenia. Brzoskwinie umyć , usunąć pestki , pokroić na połowy. Połowę brzoskwiń zblendować. śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone wymieszać, dodać mus brzoskwiniowy oraz tężejącą galaretkę , wymieszać.
Ciasto podzielić na połowę, na jedną wyłożyć przygotowaną masę brzoskwiniową.
Przykryć drugą połową ciasta, ułożyć kawałki brzoskwiń.
2 galaretki rozpuścić w 3 szklanka gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce około 4 godzin. Podzielić na porcje.