Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zatrzymać trochę lata w środku jesieni. Zdjęcie udało mi się zrobić w słoneczny październikowy dzień, bo takich ostatnio trochę było. Zapachniało latem :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1855
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14581
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1855
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14581
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Składniki
Mleko, ksylitol i nasiona chia umieszczam w garnku i zagotowuję. Odstawiam do lekkiego przestygnięcia. Jeszcze ciepły budyń przelewam do pucharków (dowolnej wielkości). Odstawiam do wystygnięcia. Budyń musi się „zsiąść”. Pulpę mango mieszam z sokiem z cytryny, dosładzam ksylitolem wg uznania (jeśli używasz świeżego mango, należy je zmiksować do postaci pulpy).
Jeśli chcesz, żeby mango było bardziej „zwarte”, zalej żelatynę odrobiną zimnej wody i odstaw do napęcznienia. Następnie dodaj gorącej wody i dobrze wymieszaj. Do rozpuszczonej żelatyny dodaj łyżkę pulpy mango, wymieszaj i wlej całość do pozostałego mango (jeśli używasz świeżego mango, należy pulpę przegotować. Świeże mango spowoduje, że żelatyna nie będzie działać). Wymieszaj i dodaj pulpę do pucharków z budyniem chia. Deser ozdabiam na koniec płatkami migdałowymi, kokosowymi i czekoladą. Budyń chia z mango gotowy. Smacznego