Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj budyń przygotowany domowym sposobem, lepszy od budyniu przygotowanego z produktu zakupionego w sklepie. Taki budyń możemy serwować ze świeżymi owocami, syropami owocowymi czy sosami owocowymi. Budyń nadaje się jako baza do przekładania tortów i nie tylko. Polecam
garnek , mikser, łyżka, szklanka lub garnuszek, nóż,
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 184
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 60
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 184
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 60
Składniki
Do garnka wlać ok. 300 ml. mleka, dodać kremówkę, cukier i środek z laski wanilii po czym całość podgrzewać. Do pozostałego mleka dodać mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, żółtka i wymieszać mikserem. Jajeczną masę wlać na gotujące mleko i energicznie mieszając, ugotować budyń. Po zagotowaniu zdjąć z ognia i rozlać budyń do miseczek. Podawać z ulubionymi owocami , dodatkami np. syropem owocowym lub sosem owocowym, ciasteczkami , biszkoptami. itp. Smacznego
Budyń po ugotowaniu.
Gotowy do spożycia.