Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś, co "misie lubią najbardziej" - czyli pyszny, kakaowy budyń w wersji dietetycznej :) Budyń przygotowany zgodnie z zaleceniami diety doktora Dukana.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 119
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 119
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Żółtko umieszczamy w kubeczku. Tabletki słodzika rozkruszamy drobniutko i wsypujemy do żółtek. Wszystko dobrze ucieramy. Można użyć słodzika w proszku.
Z 250 ml mleka odlewamy około 7 łyżek do osobnego kubeczka. Mleko(większą ilość) mieszamy dobrze z żółtkiem i zagotowujemy, ciągle mieszając. W międzyczasie do odlanych 7 łyżek mleka dodajemy kakao i mąkę kukurydzianą. Mieszamy wszystko idealnie, by nie było grudek.
Gdy mleko się zagotuje, wlewamy mieszankę kakaową i mieszamy. Gotujemy chwilkę i przelewamy budyń do kubeczka/miseczki :) Smacznego! Polecam spróbować także budyniu o smaku cynamonowym lub waniliowym - wszystkie smakują wyśmienicie :)