Do góry

Desery Przepis na:

Budyń z sorbetem malinowym

Budyń z sorbetem malinowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 27459

Dodano:

Odsłon: 513

Propozycja na prosty i szybki w przygotowaniu deser lodowo - budyniowy. Przekąska jest lekka, delikatna i na pewno rozczuli nasze podniebienie :)

Składniki

  • 0,5 litra mleka
  • 1 opakowanie budyniu malinowego (niesłodzonego)
  • Sorbet malinowy (domowy lub kupny)
  • Winogrona czerwone
  • Cukier trzcinowy lub stewia w płynie
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Budyń z sorbetem malinowym

Przygotowanie

  1. Z pół litra mleka odlewamy pół szklanki, dodajemy opakowanie budyniu malinowego oraz dosładzamy cukrem trzcinowym lub stewią i dokładnie mieszamy. Pozostałą część mleka zagotowujemy.
    Do gotującego się mleka dodajemy zawartość szklanki, gałkę sorbetu malinowego i mieszamy do momentu zgęstnienia.

    Gotowy budyń przelewamy do miseczek i studzimy.

  2. Na ostudzony budyń nakładamy sorbet malinowy i dodajemy czerwone winogrona*.

    * doskonale sprawdzą się też maliny

    Deser prosty i szybki w przygotowaniu, w sam raz gdy mamy ochotę na małe co niego :)

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń