Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj budyń domowym sposobem z dodatkiem żółtek, który przygotowałam na pyszny krem do ciasta. Budyń bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu. Polecam
mikser, garnek , trzepaczka kuchenna,
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4352
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34286
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1983
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113695
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4352
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34286
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1983
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113695
Składniki
3/4 mleka przelać do garnka i zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać trzepaczką kuchenną cukier z cukrem waniliowym oraz mąkę ziemniaczaną. Mieszankę wlać do gotującego się mleka energicznie mieszając by nie powstały grudki, gotować około 1 -2 minut. Zdjąć z ognia i zmiksować masę z żółtkami. Budyń gotowy . Smacznego
Ugotowany budyń zmiksować z żółtkami.
Budyń gotowy do podania lub na krem.