Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj budyń domowym sposobem z dodatkiem żółtek, który przygotowałam na pyszny krem do ciasta. Budyń bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu. Polecam
mikser, garnek , trzepaczka kuchenna,
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 688
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 661
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 251
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 688
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 661
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 251
Składniki
3/4 mleka przelać do garnka i zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać trzepaczką kuchenną cukier z cukrem waniliowym oraz mąkę ziemniaczaną. Mieszankę wlać do gotującego się mleka energicznie mieszając by nie powstały grudki, gotować około 1 -2 minut. Zdjąć z ognia i zmiksować masę z żółtkami. Budyń gotowy . Smacznego
Ugotowany budyń zmiksować z żółtkami.
Budyń gotowy do podania lub na krem.