Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj budyń domowym sposobem z dodatkiem żółtek, który przygotowałam na pyszny krem do ciasta. Budyń bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu. Polecam
mikser, garnek , trzepaczka kuchenna,
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 76
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 76
Składniki
3/4 mleka przelać do garnka i zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać trzepaczką kuchenną cukier z cukrem waniliowym oraz mąkę ziemniaczaną. Mieszankę wlać do gotującego się mleka energicznie mieszając by nie powstały grudki, gotować około 1 -2 minut. Zdjąć z ognia i zmiksować masę z żółtkami. Budyń gotowy . Smacznego
Ugotowany budyń zmiksować z żółtkami.
Budyń gotowy do podania lub na krem.