Do góry

Desery Przepis na:

Budyniowa babka piaskowa.

Budyniowa babka piaskowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 23

Dodano:

Odsłon: 8234

Dość proste ciasto, ale pyszne. Sporo możliwości smakowych. U mnie ciasto szybko znika. Do ciasta daje różne budynie zależy jaki chce smak lub co mam w domu.

Składniki

  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3x40g budyniu(chodzi o proszek) moda byc tez 2x60 gram
  • 2 czubate łyżki maki pszennej
  • 1i1/2 lyzeczki proszku do pieczenie
  • 2 lyzki soku z cytryny(można pominac)
  • 1/2 szklanki oleju( moja szklanka ma 250 ml)
  • 1 lyzka ekstraktu
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Budyniowa babka piaskowa.

Przygotowanie

  1. Wszystkie sypkie składniki przesiewamy

  2. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę

  3. Do jajek dodajemy proszek do pieczenia ,sok z cytryny oraz cienkim strumieniem olej.

  4. Do takiej masy dodajemy przesiany budyń z mąką.
    Wlewamy do formy. Ciasto ładnie rośnie ,w środku jest puszyste i pyszne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wini77 01 sierpnia Brak temperatury i czasu pieczenia... Jaki ekstrakt? Wszystko zgaduj zgadula...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń