Do góry

Desery Przepis na:

Budyniowa babka z mikrofalówki

Budyniowa babka z mikrofalówki

Autor:

Przepisów i artykułów: 192 Ocena: 1629

Dodano:

Odsłon: 3342

Czy kiedykolwiek udało wam się zrobić ciasto w 3 minuty? Mi tak! A to dzięki temu, że pewnego dnia natknęłam się na błyskawiczny przepis na budyniowe ciasto z mikrofali. Idealne, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a akurat nie mamy nic takiego pod ręką. Przedstawiam wam przepis ciasto, które "robi się samo".

Składniki

  • 1 jajo
  • 3 łyżki mleka (0,5%)
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 3 płaskie łyżki mąki
  • 1 łyżka cukru
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 budyń (40g)
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajo, mleko, olej i cukier umieszczamy w miseczce i roztrzepujemy rózgą. Gdy masa będzie już jednolita dodajemy budyń, dokładnie mieszamy i wsypujemy partiami mąkę, a na koniec proszek do pieczenia. Gdy ciasto będzie jednolite przelewamy je do szklanej miseczki i wstawiamy do mikrofalówki na ok 2,5 - 3 minuty (w zależności od mocy kuchenki).
    Ciasto po wyjęciu z mikrofalówki należy delikatnie obkroić nożem, aby było można łatwiej je wyjąć na talerz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 01 kwietnia Olej nie musi być z kokosa, można też wzbogacić smak np. aromatem, ew. rumem czy czymś,można zamiast budyniu użyć np. kakao działa równie dobrze. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń