Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Budyniowe placki z truskawkami"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 110
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 138
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 41
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 71
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 110
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 138
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 41
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 71
Składniki
Izabela Daniell z Połczyna Zdroju
30 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 5-6 porcji
W misce mieszam jogurt naturalny, mleko i jajka. W drugiej misce – mąkę z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia oraz budyniami. Suche przesypuję do miski ze składnikami mokrymi i miksuję całość na gładką masę.
Rozgrzewam patelnię (można ją lekko posmarować olejem), kładę na niej łyżką ciasto. Smażę je z obu stron na rumiano, posypuję truskawkami.Źródło: Kobieta i życie