Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla leniwych, lub tych, którzy lubią szybkie słodkości
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 248
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104564
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9075
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 248
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104564
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9075
Składniki
1 litr mleka zagotowujemy z masłem. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy wanilię, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek budyniowy oraz resztę mleka. Gotową masę wlewamy do gotującego mleka i energicznie mieszamy (uważamy aby się nie przypaliła) do uzyskania gęstego budyniu.
Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wykładamy folią aluminiową. Na spód układamy ciasno jeden przy drugim krakersy. Na ciastka wykładamy gorący budyń, równomiernie rozprowadzamy i przykrywamy drugą warstwą krakersów. Pozostawiamy do wystygnięcia. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.