Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto bez pieczenia, które wykonasz w szybki, łatwy sposób. Ciasto składa się z dwóch pysznych mas, jedna to budyniowa z dodatkiem orzechów, druga to masa kakaowa. Masy przykryte naszym ulubionym popcornem i mleczną czekoladą a to wszystko na spodzie z herbatników. Czy dasz się skusić.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 218
Polecam.
Odsłon: 1107
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 218
Polecam.
Odsłon: 1107
Składniki
1. Herbatniki kruszę, 100 g margaryny rozpuszczam, następnie łączę z ciastkami i układam na dnie formy.
2. Trzy szklanki mleka gotuję, w połowie szklanki mleka rozpuszczam cukier i budyń, następnie wlewam do gotującego mleka i mieszam rytmicznie żeby nie powstały grudki. Po ugotowaniu budyń studzę. Kostkę margaryny miksuję mikserem, dodaję stopniowo budyń. Masę budyniową łączę z pokruszonymi orzechami i wykładam na pokruszone ciastka.
3. Śmietany miksuję z mascarpone, cukrem pudrem, mlekiem w proszku oraz kakałem. Masę wykładam na masę budyniową.
4. Układam na masie kakaowej popcorn.
5. Czekoladę oraz ½ szk. śmietany rozpuszczam, studzę i polewam wiech ciasta. 6. Chłodzę w lodówce dwie godziny.
7. Gotowe. 8. Smacznego.