Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne! Tanie! Łatwe do zrobienia!
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 131
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1552
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 486
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15634
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 131
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1552
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 486
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15634
Składniki
Jabłka obierz, zetrzyj na dużych oczkach.
Budynie ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w 1 l. mleka z pół szklanki cukru.
Białka ubij na sztywną pianę.
Masło utrzyj na puszystą masę ze szklanką cukru i żółtkami.
Ucierając powoli wsypuj mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Dodaj śmietanę i ubitą pianę , delikatnie wymieszaj.
Na wyłożonej pergaminemblasze ułóż 3/4 ciasta i posyp bułką tartą.
Ułóż jabłka , rozsmaruj budyń.
Przykryj resztą ciasta.
Piecz 50 minut w 180''C.