Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne! Tanie! Łatwe do zrobienia!
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1061
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 126
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1061
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 126
Składniki
Jabłka obierz, zetrzyj na dużych oczkach.
Budynie ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w 1 l. mleka z pół szklanki cukru.
Białka ubij na sztywną pianę.
Masło utrzyj na puszystą masę ze szklanką cukru i żółtkami.
Ucierając powoli wsypuj mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Dodaj śmietanę i ubitą pianę , delikatnie wymieszaj.
Na wyłożonej pergaminemblasze ułóż 3/4 ciasta i posyp bułką tartą.
Ułóż jabłka , rozsmaruj budyń.
Przykryj resztą ciasta.
Piecz 50 minut w 180''C.