Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bukiet chrupiących nowalijek"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 539
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 276
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 539
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 276
Składniki
Ogórek sparz wrzątkiem, wytrzyj, pozostaw ze skórką. Za pomocą noża szczelinowego do warzyw pokrój wzdłuż w cienkie wstęgi.
Rzodkiewki opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Odetnij końcówki łodyżek i korzonki. Pokrój w cienkie plasterki. Cebulę obierz, pokrój w talarki. Plasterki sera żółtego posmaruj cienką warstwą majonezu i posyp kiełkami, zwiń.
W salaterkach rozkładaj zrolowane wstążki ogórka, rzodkiewki oraz czerwoną cebulę. Resztę majonezu połącz z jogurtem, dopraw solą. Sałatkę oprósz pieprzem, polej dekoracyjnie sosem. W każdej salaterce umieść rulonik sera z kiełkami.
porcje, czas ok. 20 min; porcja – 180 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety