Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bukiet pieczonych warzyw"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Następnie odcedź, przestudź i pokrój na połówki. 4 Papryki przekrój na połowy, oczyść i opiecz na ruszcie. Później włóż je do woreczka foliowego, aby się zaparzyły, wyjmij i obierz. 4 Umyj bakłażana oraz cukinię, osusz i pokrój w cienkie plastry. 4 Pomidory przekrój na połówki. 4 Cebulę obierz i pokrój w półksiężyce. 4 Ułóż wszystkie warzywa na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dopraw solą, pieprzem i skrop oliwą. Piecz do miękkości w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C. 4 Następnie przełóż warzywa do miski i pokrop oliwą zmieszaną z octem. 4 Posyp nasionami sezamu i udekoruj koperkiem.n
Czas: 45 min | Poziom: średni |4 porcje, 250 kcal.Źródło: Tele Tydzień