Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pulchne bułeczki serowe z owocami pochodzi z 466. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13531
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1550
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14932
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6140
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13531
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1550
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14932
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6140
Składniki
Syrop z ananasa wlać do rondelka i zagotować. Budyń rozpuścić w odrobinie zimnej wody. Wlać do gorącego syropu. Wymieszać. Gdy zacznie gęstnieć, odstawić do wystudzenia.
Ser przełożyć do miski. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wybić jajko. Posłodzić. Rozgnieść widelcem. Następnie wyrobić dłońmi.
Po kawałku odrywać porcje ciasta. Z każdej utoczyć kulkę, umieścić na blasze piekarnika wyścielonej papierem, lekko spłaszczyć i zrobić wgłębienie (można użyć filiżanki do espresso – wystarczy ją przyłożyć i lekko docisnąć). Do takiego dołeczka nałożyć budyń i kawałki ananasa.
Ciasteczka wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.