Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pulchne bułeczki serowe z owocami pochodzi z 466. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72635
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 539
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15588
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3417
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72635
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 539
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15588
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3417
Składniki
Syrop z ananasa wlać do rondelka i zagotować. Budyń rozpuścić w odrobinie zimnej wody. Wlać do gorącego syropu. Wymieszać. Gdy zacznie gęstnieć, odstawić do wystudzenia.
Ser przełożyć do miski. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wybić jajko. Posłodzić. Rozgnieść widelcem. Następnie wyrobić dłońmi.
Po kawałku odrywać porcje ciasta. Z każdej utoczyć kulkę, umieścić na blasze piekarnika wyścielonej papierem, lekko spłaszczyć i zrobić wgłębienie (można użyć filiżanki do espresso – wystarczy ją przyłożyć i lekko docisnąć). Do takiego dołeczka nałożyć budyń i kawałki ananasa.
Ciasteczka wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.