Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pulchne bułeczki serowe z owocami pochodzi z 466. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7029
Polecam.
Odsłon: 148
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5383
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2620
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7029
Polecam.
Odsłon: 148
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5383
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2620
Składniki
Syrop z ananasa wlać do rondelka i zagotować. Budyń rozpuścić w odrobinie zimnej wody. Wlać do gorącego syropu. Wymieszać. Gdy zacznie gęstnieć, odstawić do wystudzenia.
Ser przełożyć do miski. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wybić jajko. Posłodzić. Rozgnieść widelcem. Następnie wyrobić dłońmi.
Po kawałku odrywać porcje ciasta. Z każdej utoczyć kulkę, umieścić na blasze piekarnika wyścielonej papierem, lekko spłaszczyć i zrobić wgłębienie (można użyć filiżanki do espresso – wystarczy ją przyłożyć i lekko docisnąć). Do takiego dołeczka nałożyć budyń i kawałki ananasa.
Ciasteczka wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.