Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Buraczki faszerowane"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
Składniki
Buraki dokładnie umyj szczoteczką i ugotuj w osolonej wodzie, aż zmiękną. Schłódź, obierz, odetnij wierzch i wydrąż środek.
Ryż ugotuj w osolonej wodzie na miękko, odcedź i opłucz zimną wodą.
Na oleju podsmaż polędwiczkę (ok. 7 min z każdej strony). Pokrój na małe kawałki, włóż do misy. Dodaj ryż i posiekany tymianek. Dopraw i wmieszaj ser starty na małych oczkach.
Mieszanką ryżową napełniaj buraki, a następnie krótko je zgrilluj. Podawaj na liściach świeżego szpinaku.
Czas przygotowania: 60 minut 290 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień