Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To świetna propozycja w duchu zero waste - aby przygotować cake pops a'la bajaderka wykorzystasz kawałki wczorajszego ciasta. Ten prosty w przygotowaniu deser pokochają dzieciaki, ale także dorośli z pewnością się skuszą. Przepis pochodzi z 533. odcinku programu "Ewa gotuje".
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 108
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5648
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2685
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 108
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5648
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2685
Składniki
Ciasto pokruszyć do miski. Dodać posiekane orzechy, mascarpone i krem czekoladowy. Dobrze wymieszać ręką. Ulepić kulki. Ułożyć w foremce wyścielonej papierem do pieczenia i na ½ godziny włożyć do zamrażarki.
Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Dodać olej kokosowy i wymieszać.
Zmrożone kulki ciasta nabić na patyczki do szaszłyków. Zanurzyć w polewie i obsypać pokruszonymi owocami liofilizowanymi oraz drobno posiekanymi orzechami.
Porada: patyczki z cake pops można umieścić w szklance z jabłkiem (wystarczy wbić).