Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To świetna propozycja w duchu zero waste - aby przygotować cake pops a'la bajaderka wykorzystasz kawałki wczorajszego ciasta. Ten prosty w przygotowaniu deser pokochają dzieciaki, ale także dorośli z pewnością się skuszą. Przepis pochodzi z 533. odcinku programu "Ewa gotuje".
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 134
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2684
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 281
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2635
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 134
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2684
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 281
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2635
Składniki
Ciasto pokruszyć do miski. Dodać posiekane orzechy, mascarpone i krem czekoladowy. Dobrze wymieszać ręką. Ulepić kulki. Ułożyć w foremce wyścielonej papierem do pieczenia i na ½ godziny włożyć do zamrażarki.
Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Dodać olej kokosowy i wymieszać.
Zmrożone kulki ciasta nabić na patyczki do szaszłyków. Zanurzyć w polewie i obsypać pokruszonymi owocami liofilizowanymi oraz drobno posiekanymi orzechami.
Porada: patyczki z cake pops można umieścić w szklance z jabłkiem (wystarczy wbić).