Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To świetna propozycja w duchu zero waste - aby przygotować cake pops a'la bajaderka wykorzystasz kawałki wczorajszego ciasta. Ten prosty w przygotowaniu deser pokochają dzieciaki, ale także dorośli z pewnością się skuszą. Przepis pochodzi z 533. odcinku programu "Ewa gotuje".
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 57
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 584
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2016
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 57
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 584
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2016
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Składniki
Ciasto pokruszyć do miski. Dodać posiekane orzechy, mascarpone i krem czekoladowy. Dobrze wymieszać ręką. Ulepić kulki. Ułożyć w foremce wyścielonej papierem do pieczenia i na ½ godziny włożyć do zamrażarki.
Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Dodać olej kokosowy i wymieszać.
Zmrożone kulki ciasta nabić na patyczki do szaszłyków. Zanurzyć w polewie i obsypać pokruszonymi owocami liofilizowanymi oraz drobno posiekanymi orzechami.
Porada: patyczki z cake pops można umieścić w szklance z jabłkiem (wystarczy wbić).