Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cake pop to najprościej mówiąc ciasteczko na patyku. Przygotowuje się je podobnie jak bajaderki z pokruszonego ciasta, można je dowolnie dekorować. Teraz, w okresie przedświątecznym, możemy dekorować je cukrowymi choinkami lub gwiazdkami. Take ciasteczko na patyczku można zapakować w folię, związać kokardką i podarować jako prezent.
Mascarpone mieszamy z Nutellą lub masłem orzechowym. Ciasto babkowe kruszymy (wafelki rozdrabniamy blenderem) i dokładnie mieszamy z masą. Powstałe ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 15 minut do zamrażalnika. Następnie z masy odrywamy małe kawałki tej samej wielkości i formujemy kulki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Gotowe kuleczki wkładamy na 15 minut do zamrażalnika.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej z łyżką oleju. Schłodzone kulki wyjmujemy z zamrażarki,
bierzemy po 1 patyczku, zanurzamy końcówkę w czekoladzie i szybko wbijamy w środek kulki wciskając go do jej połowy. Kulki z patyczkami układamy z powrotem na papierze (patyczkami do góry) i ponownie schładzamy 20-30 minut (aż czekolada dobrze zastygnie). Następnie każdą kulkę zanurzamy w roztopionej czekoladzie, gdy nadmiar czekolady skapie przyklejamy rogi (precelki podzielone na pół) i noski. Odstawiamy do zastygnięcia (układałam w szklankach po kilka sztuk, można wbijać je do kawałka styropianu). Gdy czekolada jest już twarda za pomocą pisaka lukrowego i kuleczek cukrowych robimy oczka i uśmiechy.
SMACZNEGO!
Prosty i szybki torcik o intensywnym aromacie cytryny. Lekki i bez cukru, a n...
Odsłon: 2670
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 27
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 146
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5846
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 27
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 146
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5846
Składniki
Mascarpone mieszamy z Nutellą lub masłem orzechowym. Ciasto babkowe kruszymy (wafelki rozdrabniamy blenderem) i dokładnie mieszamy z masą. Powstałe ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 15 minut do zamrażalnika. Następnie z masy odrywamy małe kawałki tej samej wielkości i formujemy kulki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Gotowe kuleczki wkładamy na 15 minut do zamrażalnika. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej z łyżką oleju. Schłodzone kulki wyjmujemy z zamrażarki, bierzemy po 1 patyczku, zanurzamy końcówkę w czekoladzie i szybko wbijamy w środek kulki wciskając go do jej połowy. Kulki z patyczkami układamy z powrotem na papierze (patyczkami do góry) i ponownie schładzamy 20-30 minut (aż czekolada dobrze zastygnie). Następnie każdą kulkę zanurzamy w roztopionej czekoladzie, gdy nadmiar czekolady skapie przyklejamy rogi (precelki podzielone na pół) i noski. Odstawiamy do zastygnięcia (układałam w szklankach po kilka sztuk, można wbijać je do kawałka styropianu). Gdy czekolada jest już twarda za pomocą pisaka lukrowego i kuleczek cukrowych robimy oczka i uśmiechy. SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
JAGODZIANKI
Desery
Najlepsze ciasto z owocami
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
JAGODZIANKI
Nie ma lata bez jagodzianek. Bardzo puszyste, delikatne ciasto, wypełnione le...
Odsłon: 137
Najlepsze ciasto z owocami
Ciasto z babcinego przepisu. Najlepiej smakuje z kwaśnymi owocami. Ja dodałam...
Odsłon: 1301