Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Caponata – bigos z Sycylii"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 52
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 52
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Bakłażana umyj, pokrój, posól i odstaw, aż puści sok. Wtedy osusz papierowym ręcznikiem. Na rozgrzanej oliwie podsmaż wszystkie pokrojone warzywa (pomidory warto obrać ze skórki). Dopraw cukrem i octem. Duś, aż ocet odparuje, a masa zgęstnieje.
Następnie dodaj oliwki i kapary. Całość dopraw solą i pieprzem. Przykryj i odstaw do ostygnięcia. Następnie ponownie podgrzej. Podawaj z makaronem i listkami bazylii.Źródło: Na żywo