Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Caponata – bigos z Sycylii"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27353
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27353
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Bakłażana umyj, pokrój, posól i odstaw, aż puści sok. Wtedy osusz papierowym ręcznikiem. Na rozgrzanej oliwie podsmaż wszystkie pokrojone warzywa (pomidory warto obrać ze skórki). Dopraw cukrem i octem. Duś, aż ocet odparuje, a masa zgęstnieje.
Następnie dodaj oliwki i kapary. Całość dopraw solą i pieprzem. Przykryj i odstaw do ostygnięcia. Następnie ponownie podgrzej. Podawaj z makaronem i listkami bazylii.Źródło: Na żywo