Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Caponata – bigos z Sycylii"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5737
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 124
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 135
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5737
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 124
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 135
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Bakłażana umyj, pokrój, posól i odstaw, aż puści sok. Wtedy osusz papierowym ręcznikiem. Na rozgrzanej oliwie podsmaż wszystkie pokrojone warzywa (pomidory warto obrać ze skórki). Dopraw cukrem i octem. Duś, aż ocet odparuje, a masa zgęstnieje.
Następnie dodaj oliwki i kapary. Całość dopraw solą i pieprzem. Przykryj i odstaw do ostygnięcia. Następnie ponownie podgrzej. Podawaj z makaronem i listkami bazylii.Źródło: Na żywo