Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cezar, sałatka z grzankami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Mięso nacieramy solą i pieprzem lub przyprawą do kurczaka, grillujemy 4-5 minut z każdej strony, studzimy i tniemy w słupki.
Chleb kroimy w kostkę. Skrapiamy oliwą, posypujemy rozmarynem i startym czosnkiem. Rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do gorącego piekarnika nastawionego na funkcję grill. Mieszając, opiekamy na złoty kolor.
Do niewielkiej miseczki wlewamy łyżkę oliwy z oliwek i łyżkę soku z cytryny. Dodajemy zmiażdżony czosnek, majonez i 3 łyżki wody. Miksujemy.
Sałatę rwiemy, ugotowane na twardo jajka kroimy na pół, pomidorki na cząstki. Wszystkie sałatki umieszczamy w naczyniu, polewamy sosem, posypujemy grzankami i startym serem.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 83 kcal Białko 11 g/Tłuszcz 6 g/Węglowodany 14 gŹródło: Rewia