Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż tu dużo pisać? Po prostu pyszna chałwa, choć całkiem bez chałwy :)
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 554
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 781
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 158
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 554
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 781
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 158
Składniki
Masło, cukier, wodę i kakao krótko krótko zagotować w niewielkim garnku.
Do gorącej masy dodać pokruszone herbatniki i mleko w proszku i dokładnie wymieszać.
Wylać na blachę (najlepiej emaliowaną) i odstawić do ostygnięcia. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Mleko w proszku musi być koniecznie klasyczne - granulowane w ogóle się nie nadaje do wykorzystania w tym przepisie. Im drobniej pokruszone herbatniki, tym lepszy efekt końcowy. Dodatkowo można chałwę "okrasić" polewą czekoladową :) Nie ma się co przejmować, jeśli w chałwie zostanie trochę grudek z mleko w proszku,zdarza się każdemu - mi ostatnio też :) Ale nie przeszkodziło to wcale w konsumpcji :) Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 1
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 6