Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż tu dużo pisać? Po prostu pyszna chałwa, choć całkiem bez chałwy :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15028
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4786
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45006
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 677
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 786
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15028
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4786
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45006
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 677
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 786
Składniki
Masło, cukier, wodę i kakao krótko krótko zagotować w niewielkim garnku.
Do gorącej masy dodać pokruszone herbatniki i mleko w proszku i dokładnie wymieszać.
Wylać na blachę (najlepiej emaliowaną) i odstawić do ostygnięcia. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Mleko w proszku musi być koniecznie klasyczne - granulowane w ogóle się nie nadaje do wykorzystania w tym przepisie. Im drobniej pokruszone herbatniki, tym lepszy efekt końcowy. Dodatkowo można chałwę "okrasić" polewą czekoladową :) Nie ma się co przejmować, jeśli w chałwie zostanie trochę grudek z mleko w proszku,zdarza się każdemu - mi ostatnio też :) Ale nie przeszkodziło to wcale w konsumpcji :) Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)