Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z kształcie jajeczek z garam masalą. Polecam też do dekoracji stołu.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 473
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 906
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 207
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 473
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 906
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 207
Składniki
Wychodzi około 18 sporych ciasteczek jajeczek. Natkę i kwiaty płuczemy i osuszamy. Wszystkie składniki ciasta miksujemy w malakserze na gładką masę. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 3/4 cm, możemy trochę podsypywać mąką. Wykrawamy kółka średnicy 6 cm, dekorujemy i lekko wałkujemy ciasto aby uzyskać kształt jajka. Najlepiej wałkować pomiędzy kawałkami foli. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia około 10 minut w 180 C.