Do góry

Desery Przepis na:

„Cheesecake” do góry nogami

„Cheesecake” do góry nogami

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 2122

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "„Cheesecake” do góry nogami"

Składniki

  • 500 g mrożonych owoców leśnych
  • 100 g cukru
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 200 g tłustego twarogu homogenizowanego
  • 80 g cukru pudru
  • miąższ z 1 laski wanilii
  • 200 g herbatników
  • 70 g masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Owoce włóż do rondelka, wymieszaj z cukrem i podgotuj. Masę owocową ostudź zupełnie i rozłóż na dnie szklanek. Ubij oba rodzaje śmietany z twarogiem, cukrem pudrem i miąższem z wanilii.

  2. Masą napełnij worek cukierniczy i większą część wyciśnij do szklanek na warstwę owoców. Pokrusz herbatniki i wymieszaj z miękkim masłem. Kruszonką posyp deser. Ozdób resztą kremu i herbatnikami.

  3. Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: średni. Porcja 524 kcal.

    Źródło: TV14

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń