Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chińskie gołąbki z farszem grzybowym"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 113
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 159
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 284
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 52
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 14
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 113
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 159
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 284
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 52
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 14
Składniki
Grzyby namocz w gorą cej wodzie. Po około pół godzinie, gdy całkiem się rozwiną, posiekaj je na drobne kawałki.
Marchewki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekaj w piórka.
Kaszę gryczaną ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć grzyby, cebulę i marchew. Dopraw solą i pieprzem. Po chwili smażenia dodaj kaszę i wymieszaj.
Arkusze namocz ostrożnie w wodzie, po czym nałóż na nie po porcji farszu. Zwiń jak gołąbki i podsmaż na złoty kolor.
<strong>Przepis nadesłała: Małgorzata Góralska</strong>Źródło: Kurier TV