Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chińskie gołąbki z farszem grzybowym"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 145
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 402
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 145
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 402
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Grzyby namocz w gorą cej wodzie. Po około pół godzinie, gdy całkiem się rozwiną, posiekaj je na drobne kawałki.
Marchewki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekaj w piórka.
Kaszę gryczaną ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć grzyby, cebulę i marchew. Dopraw solą i pieprzem. Po chwili smażenia dodaj kaszę i wymieszaj.
Arkusze namocz ostrożnie w wodzie, po czym nałóż na nie po porcji farszu. Zwiń jak gołąbki i podsmaż na złoty kolor.
<strong>Przepis nadesłała: Małgorzata Góralska</strong>Źródło: Kurier TV