Do góry

Desery Przepis na:

Chleb bananowo-jabłkowy

Chleb bananowo-jabłkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 721

Dodano:

Odsłon: 435

Coś dla wielbicieli ciężkich, lepkich ciast. Wariacja na temat chleba bananowego.

Składniki

  • Banany dojrzałe 2 szt.
  • Jabłko twarde np. ligol, 1 szt.
  • Margaryna do pieczenia 7 dkg
  • Cukier biały 1/4 szklanki
  • Jajko 1 szt.
  • Mąka pszenna 1,5 szklanki
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Cynamon 1/2 łyżeczki
  • Gałka muszkatołowa mniej niż 1/4 łyżeczki
  • Cukier wanilinowy 1 opakowanie
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Margarynę rozpuścić, dodać pokrojone na kawałki banany i rozgnieść, np. tłuczkiem do ziemniaków.

  2. Dodać starte na dużych oczkach jabłko i pozostałe składniki. Całość wymieszać.

  3. Ciasto przełożyć do formy keksówki o długości około 24 cm. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń