Do góry

Desery Przepis na:

Chleb bananowy

Chleb bananowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 115 Ocena: 427

Dodano:

Odsłon: 1202

Wilgotne, delikatne i aromatyczne ciasto. Doskonałe na deser lub śniadanie.

Składniki

  • Banany dojrzałe 3 szt.
  • Margaryna 7 dkg
  • 1/4 szklanki cukru
  • Jajko 1 szt.
  • Mąka pszenna 1,5 szklanki
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Sól 1/4 łyżeczki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Margarynę rozpuścić w garnku, dodać pokrojone w kawałki banany i rozgnieść, np. przy użyciu tłuczka do ziemniaków.

  2. Dodać cukier, proszek do pieczenia, jajko, mąkę oraz sól i wymieszać. Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy keksówki o długości około 25 cm.

  3. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń