Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem zdarza się tak, że przetrzymamy banany zbyt długo. Ciemnieją i mają nieapetyczny wygląd. Co z nimi zrobić? Absolutnie nie wyrzucać! A zrobić przepyszny chlebek bananowy! Chlebek bananowy jest łatwy w przygotowaniu jak muffinki :-) Suche składniki mieszamy z mokrymi, przelewamy do foremki i pieczemy wciągając w nozdrza cudowny bananowy zapach! Pamiętajcie - im ciemniejsze banany, tym więcej zawierają cukru i tym bardziej nadają się do wypieków!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118965
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8797
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3192
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2728
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118965
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8797
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3192
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2728
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 150ºC. Banany obieramy, przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem Dodajemy jajka, olej i razem mieszamy. Mąkę przesiewamy do drugiej miski, dodajemy cukier, sodę i sól. Mokre składniki mieszamy z suchymi. Najlepiej zrobić to trzepaczką lub łyżką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut. Smacznego! :)