Do góry

Desery Przepis na:

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 182

Dodano:

Odsłon: 1353

Słodki chlebek, inspirowany kuchnią amerykańską. Świetnie komponuje się z domowymi konfiturami lub dżemem.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chlebek bananowy

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wyciągnąć z lodówki i chwilę odczekać, aby nabrały temperatury pokojowej. Masło rozpuścić i odstawić do całkowitego wystygnięcia. W misce rozgnieść banany, dodać jajko, cukier, cukier wanilinowy, syrop klonowy, sodę oczyszczoną i sól. Dokładnie wymieszać za pomocą rózgi kuchennej. Mąkę przesiać. Nasiona chcia, mąkę i ostudzone masło dodać do reszty składników i ponownie dokładnie wymieszać.

  2. Przełożyć do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posypać posiekanymi orzechami. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 50 minut (do suchego patyczka).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń