Do góry

Desery Przepis na:

chlebek bananowy

chlebek bananowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 196 Ocena: 1467

Dodano:

Odsłon: 1422

Banalnie proste do wykonania ciasto bananowe

Składniki

  • dojrzałe banany - 3 szt
  • jajko - 1 duże
  • mąka pszenna - 250 g
  • brązowy cukier - 120 g
  • olej - 100 ml
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cynamon (opcjonalnie) - 1 łyżeczka
  • orzechy włoskie (opcjonalnie) - 2 garście
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
chlebek bananowy

Przygotowanie

  1. Banany obrać, włożyć do miski, rozgnieść na papkę za pomocą widelca.

  2. Wymieszać suche składniki ciasta, wsypać do rozgniecionych bananów. Następnie wlać olej i jajko, wszystko dokładnie wymieszać za pomocą miksera lub po prostu łyżką. Na koniec dodać orzechy.

  3. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia (można też wysmarować masłem i wysypać bułką tartą), przełożyć do niej ciasto. Piec przez 40-50 minut w temperaturze 180 stopni, do suchego patyczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń