Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste do wykonania ciasto bananowe
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2915
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1006
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1119
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 283
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2847
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2915
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1006
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1119
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 283
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2847
Składniki
Banany obrać, włożyć do miski, rozgnieść na papkę za pomocą widelca.
Wymieszać suche składniki ciasta, wsypać do rozgniecionych bananów. Następnie wlać olej i jajko, wszystko dokładnie wymieszać za pomocą miksera lub po prostu łyżką. Na koniec dodać orzechy.
Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia (można też wysmarować masłem i wysypać bułką tartą), przełożyć do niej ciasto. Piec przez 40-50 minut w temperaturze 180 stopni, do suchego patyczka.