Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne amerykańskie ciasteczka z drobinkami czekolady. Przepis pochodzi od Nigelli Lawson
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Mąkę i sodę wymieszaj w misce. Resztę składników umieść w osobnej misce i połącz za pomocą trzepaczki. Dodaj mąkę z sodą i wymieszaj. Na koniec wsyp czekoladę i połącz za pomocą szpatułki.
Włóż do lodówki na 30 min, po czym uformuj kulki za pomocą gałkownicy do lodów i rozłóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw duże odstępy, ciastka rozpłyną się na boki.
Piecz w temp. 180°C przez 12 min.