Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące z zewnątrz mięciutkie w środku skręcane bułeczki drożdżowe. Chrupią dzięki posypce z cukru i cynamonu. Jedynym większym kosztem będzie tu zakup cukru kokosowego. Który polecam bo jest odpowiednim cukrem dla cukrzyków.
Wychodzi kilkanaście bułek.
Kokosowy cukier wymieszać z cynamonem.
Ciasto.
Mąkę pszenną przesiać do miski w środku zrobić dołek.
Pokruszone drożdże dodać do dołka posypać łyżką cukru i zalać 3 łyżkami letniego mleka.
Po 5 minutach kiedy drożdże lekko podrosną dodać resztę składników, dokładnie wyrobić.
Ciasto powinno być miękkie i elastyczne.
Miskę z ciastem odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 50-70 minut.
Ciasto wyjąć z miski, krótko zagnieść i odrywając kawałki ciasta formować dość cienkie długie wałeczki.
Każdy wałek zwinąć na pół i końcówki dwa razy skręcić wokół siebie.
W trakcie wałkowanie można delikatnie podsypać mąką.
Uformowane bułeczki lekko skropić wodą a następnie obtaczać w cynamonowej posypce.
Po zrobieniu wszystkich przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 10-15 minut, w ciepłym miejscu.
Piec w 185 -190 C kilkanaście minut do przyrumienienia.
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 61
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 21
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 61
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 21
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Składniki
Wychodzi kilkanaście bułek. Kokosowy cukier wymieszać z cynamonem. Ciasto. Mąkę pszenną przesiać do miski w środku zrobić dołek. Pokruszone drożdże dodać do dołka posypać łyżką cukru i zalać 3 łyżkami letniego mleka. Po 5 minutach kiedy drożdże lekko podrosną dodać resztę składników, dokładnie wyrobić. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Miskę z ciastem odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 50-70 minut. Ciasto wyjąć z miski, krótko zagnieść i odrywając kawałki ciasta formować dość cienkie długie wałeczki. Każdy wałek zwinąć na pół i końcówki dwa razy skręcić wokół siebie. W trakcie wałkowanie można delikatnie podsypać mąką.
Uformowane bułeczki lekko skropić wodą a następnie obtaczać w cynamonowej posypce. Po zrobieniu wszystkich przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 10-15 minut, w ciepłym miejscu.
Piec w 185 -190 C kilkanaście minut do przyrumienienia.
Przepisy Desery
Desery
Tort z galaretek.
Desery
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Desery
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Desery
Ciastka z truskawkowym zefirem
Tort z galaretek.
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 15
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 61