Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznajcie przepis na mega chrupiące gofry jak z budki. Do popołudniowej kawusi są jak znalazł, no i banalnie proste. Niby sukcesem chrupiących gofrów jest mocna gofrownica, ale moja 750W też dała radę... zatem do dzieła :-) Przepis na 10 kwadratowych gofrów.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. W misce wymieszać mikserem lub trzepaczką mąkę, mleko, cukier puder, olej, cukier z wanilią i żółtka. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie wymieszać z resztą ciasta, żeby nie straciło puszystości. Mocno rozgrzać gofrownicę. Można ją trochę nasmarować olejem. Nakładać ciasto i piec do zrozumienia kilka minut. Czas pieczenia zależy od mocy urządzenia, u mnie każda porcja piekła się ok. 6 minut. Przepis na 10 kwadratowych gofrów. Dodatki już według uznania. Ja wykorzystałam domową konfiturę z pomarańczy, którą robiłam przy okazji sernika na zimno. Polecam, bo gofry są pyszne SMACZNEGO!!!