Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznajcie przepis na mega chrupiące gofry jak z budki. Do popołudniowej kawusi są jak znalazł, no i banalnie proste. Niby sukcesem chrupiących gofrów jest mocna gofrownica, ale moja 750W też dała radę... zatem do dzieła :-) Przepis na 10 kwadratowych gofrów.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 62
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 211
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2836
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4213
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 62
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 211
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2836
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4213
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. W misce wymieszać mikserem lub trzepaczką mąkę, mleko, cukier puder, olej, cukier z wanilią i żółtka. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie wymieszać z resztą ciasta, żeby nie straciło puszystości. Mocno rozgrzać gofrownicę. Można ją trochę nasmarować olejem. Nakładać ciasto i piec do zrozumienia kilka minut. Czas pieczenia zależy od mocy urządzenia, u mnie każda porcja piekła się ok. 6 minut. Przepis na 10 kwadratowych gofrów. Dodatki już według uznania. Ja wykorzystałam domową konfiturę z pomarańczy, którą robiłam przy okazji sernika na zimno. Polecam, bo gofry są pyszne SMACZNEGO!!!