Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiące nuggetsy bez tłuszczu"
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1269
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1269
Składniki
Filety kroję na małe, podłużne kawałki. Jogurt mieszam z jajkiem, papryką, sosem sojowym, pieprzem i ewentualnie solą. Wrzucam mięso, mieszam i wstawiam na ok. godz. do lodówki.
Płatki kukurydziane wsypuję do worka foliowego, kładę na desce i kruszę, wałkując je wałkiem.
Każdy kawałek filetu obtaczam w płatkach kukurydzianych. Układam na blaszce (na papierze do pieczenia) i piekę w temp. 200°C 20-25 min. Nuggetsy podaję z ulubionym sosem, np. ziołowym, pomidorowym.
85 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 2-3 porcje.Źródło: Kobieta i życie