Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiące pakieciki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 211
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 211
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, włóż do garnka. Zalej je wrzącą wodą. Gotuj z dodatkiem soli około 15 minut. Odlej, pozostaw do ostudzenia.
Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj, utrzyj razem z masłem. Czosnkowe masełko dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Posmaruj ziemniaki, posyp przyprawą. Przygotuj plasterki boczku oraz wykałaczki.
Każdy ziemniak owiń plasterkiem boczku, zepnij wykałaczką. Pakieciki ułóż na tacce do grillowania. Opiekaj, obracając, aż boczek się zrumieni. Gotowe ziemniaczki zdejmij z grilla, usuń wykałaczki. Oprósz grubo utłuczonym pieprzem, udekoruj listkami świeżych ziół.
porcji, czas ok. 35 min; porcja – 340 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety