Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące pierniczki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Półkę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
Mikserem ubij masło z cukrem pudrem na biały krem. Dodaj oba rodzaje mąki i przyprawy, wymieszaj drewnianą łyżką, aby nie było grudek.
Oprósz mąką dłonie i wyjmij ciasto z miski. Umieść je między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkuj na grubość 5 mm. Wytnij ciasteczka foremką w kształcie serca.
Ułóż je na wyłożonej papierem półce piekarnika. Piecz 20-25 minut (powinny się ładnie zezłocić). Pozostaw je na półce, aby wystygły, następnie przełóż na płaski talerz i obsyp cukrem pudrem.Źródło: Olivia