Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiące placuszki z cukinii"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 591
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 45
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 351
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 591
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 45
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 351
Składniki
Mąkę zmiksować z mlekiem, jajkiem i szczyptą soli. Cukinie umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć. Marchew umyć, obrać i też zetrzeć. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać.
Warzywa dodać do ciasta, dosypać pestki, wymieszać z wiórkami żółtego sera i przyprawami. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dosypać mąki, jeśli za gęste – dolać wody lub mleka.
Smażyć na złoto nieduże placuszki na dobrze rozgrzanym oleju. Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Placuszki podawaj z keczupem, sosem tysiąca wysp albo śmietaną. Są też tacy, którzy uwielbiają je z musem jabłkowym.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium