Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11786
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 434
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 108
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 660
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 305
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11786
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 434
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 108
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 660
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 305
Składniki
Jajka robełtać z olejem rzepakowym. Dodawać mleko i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia naprzemiennie i mieszać. Dodać na koniec rum i rozmieszać. W rondelku rozgrzać tłuszcz. Powinno być ok 5 cm. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego. Przygotować sobie wyższe naczynie np kielich blendera żeby mieć gdzie odkładać rękaw cukierniczy, żeby się ciasto nie porozlewało. Wylewać ciasto na rozgrzany tłuszcz. Najlepiej tworzyć kółeczka albo inne esy floresy. Chrust smażyć po obu stronach na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Usmażone chrusty osypać obficie cukrem pudrem. Polecam Smacznego