Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10002
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9034
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6400
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10002
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9034
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6400
Składniki
Jajka robełtać z olejem rzepakowym. Dodawać mleko i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia naprzemiennie i mieszać. Dodać na koniec rum i rozmieszać. W rondelku rozgrzać tłuszcz. Powinno być ok 5 cm. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego. Przygotować sobie wyższe naczynie np kielich blendera żeby mieć gdzie odkładać rękaw cukierniczy, żeby się ciasto nie porozlewało. Wylewać ciasto na rozgrzany tłuszcz. Najlepiej tworzyć kółeczka albo inne esy floresy. Chrust smażyć po obu stronach na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Usmażone chrusty osypać obficie cukrem pudrem. Polecam Smacznego