Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 35
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31199
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 380
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1464
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 35
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31199
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 380
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1464
Składniki
Jajka robełtać z olejem rzepakowym. Dodawać mleko i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia naprzemiennie i mieszać. Dodać na koniec rum i rozmieszać. W rondelku rozgrzać tłuszcz. Powinno być ok 5 cm. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego. Przygotować sobie wyższe naczynie np kielich blendera żeby mieć gdzie odkładać rękaw cukierniczy, żeby się ciasto nie porozlewało. Wylewać ciasto na rozgrzany tłuszcz. Najlepiej tworzyć kółeczka albo inne esy floresy. Chrust smażyć po obu stronach na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Usmażone chrusty osypać obficie cukrem pudrem. Polecam Smacznego