Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5935
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5935
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Składniki
Jajka robełtać z olejem rzepakowym. Dodawać mleko i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia naprzemiennie i mieszać. Dodać na koniec rum i rozmieszać. W rondelku rozgrzać tłuszcz. Powinno być ok 5 cm. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego. Przygotować sobie wyższe naczynie np kielich blendera żeby mieć gdzie odkładać rękaw cukierniczy, żeby się ciasto nie porozlewało. Wylewać ciasto na rozgrzany tłuszcz. Najlepiej tworzyć kółeczka albo inne esy floresy. Chrust smażyć po obu stronach na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Usmażone chrusty osypać obficie cukrem pudrem. Polecam Smacznego