Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Jajka robełtać z olejem rzepakowym. Dodawać mleko i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia naprzemiennie i mieszać. Dodać na koniec rum i rozmieszać. W rondelku rozgrzać tłuszcz. Powinno być ok 5 cm. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego. Przygotować sobie wyższe naczynie np kielich blendera żeby mieć gdzie odkładać rękaw cukierniczy, żeby się ciasto nie porozlewało. Wylewać ciasto na rozgrzany tłuszcz. Najlepiej tworzyć kółeczka albo inne esy floresy. Chrust smażyć po obu stronach na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Usmażone chrusty osypać obficie cukrem pudrem. Polecam Smacznego