Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i bardzo łatwe do przygotowania ciasteczka. Proporcje na około 35 sztuk.
Wszystkie składniki siekać razem aż do częściowego połączenia składników.
Posiekane składniki zagnieść dłonią. Powinno powstać jednolite ciasto.
Ciasto rozwałkować na blacie posypanym mąką na grubość około 3-4 mm.
Foremkami wykrawać ciastka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Okrawki ciasta zagnieść jeszcze raz, rozwałkować i znowu wykroić kolejne ciastka. W taki sposób wykorzystać okrawki z każdego kolejnego rozwałkowanego kawałka ciasta.
Ciasteczka piec w temperaturze około 170 stopni Celsjusza przez około 10 minut.
Po upieczeniu ciastka zdjąć z blachy i odstawić do wystudzenia.
Wystudzone ciastka można ozdobić w dowolny sposób. Moje są ozdobione pisakami cukrowymi.
kolorowy chleb z miejscem na solniczkę. korzystałam z przepisu cukiernicze kr...
Odsłon: 4456
Jutro Mikołajki :-). Z tej okazji upiekłam ciasteczka z Rudolfem. Waniliowe,...
Odsłon: 4321
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 59
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 17
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 82
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 59
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 17
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 82
Składniki
Wszystkie składniki siekać razem aż do częściowego połączenia składników.
Posiekane składniki zagnieść dłonią. Powinno powstać jednolite ciasto.
Ciasto rozwałkować na blacie posypanym mąką na grubość około 3-4 mm.
Foremkami wykrawać ciastka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Okrawki ciasta zagnieść jeszcze raz, rozwałkować i znowu wykroić kolejne ciastka. W taki sposób wykorzystać okrawki z każdego kolejnego rozwałkowanego kawałka ciasta.
Ciasteczka piec w temperaturze około 170 stopni Celsjusza przez około 10 minut.
Po upieczeniu ciastka zdjąć z blachy i odstawić do wystudzenia.
Wystudzone ciastka można ozdobić w dowolny sposób. Moje są ozdobione pisakami cukrowymi.
Przepisy Desery
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Desery
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 3
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Mięciutkie bułki odrywane z wiśniami lub innymi owocami. Smaczne również bez...
Odsłon: 53