Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mojego dzieciństwa, pyszne, chrupiące, po prostu super.
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91034
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38405
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 299
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91034
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38405
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 299
Składniki
Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolite, elastyczne ciasto, podsypując mąką jak zbytnio się klei. Wkładamy na 30 minut do lodówki by odpoczęło. Ciasto dzielimy na mniejsze części każdą wałkujemy na placek o grubości mniejszej niż pół centymetra. Wycinamy foremką kształty.
Każde ciasteczko smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem trzcinowym lub innym grubszym. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 10 minut, na złoty kolor, w 180 *
SMACZNEGO Z tej porcji wyszło mi ponad 100 ciasteczek.