Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1650
Dodano: 28.01.2010
Odsłon: 19918
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
rozpuścić masło w garnku, dodać cynamon, cukier i dokładnie wymieszać (cukier nie musi się rozpuścić)
Ciasto francuskie (wersja z chłodni a nie z zamrażarki) rozwijamy na płasko, smarujemy całą powierzchnię cista zostawiając ok 1 cm na jednej krawędzi (łatwiej będzie zlepić ciasto)
zaczynamy zawijać ciasto od krawędzie przeciwnej do tej gdzie zostawiliśmy 1 cm wolnego,
delikatnie kroimy roladę w 1,5 cm kawałki i układamy na blaszce do pieczenia ze śliskim papierem do pieczenia
pieczemy ok 15 stopni w temperaturze 190-200 ''C
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

kati152a 05 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
bardzo proste, bardzo pyszne -- mniammm :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

kati152a 05 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
berdzo proste, bardzo pyszne -- mniammmm2 Kto głosował? | Odpowiedz

mimi619 13 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Do ulubionych !2 Kto głosował? | Odpowiedz

rafa28 25 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
witam super ciasteczka a ja jeszcze dodalem do tego 2 ztarte jablka - pycha2 Kto głosował? | Odpowiedz

usiala 02 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
apetyczne...mniammm ))))))2 Kto głosował? | Odpowiedz

Grazenka 28 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Wygląda bardzo ciekawie i smacznie .2 Kto głosował? | Odpowiedz

Grazenka 28 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Wygląda bardzo ciekawie.:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 28 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Pięknie wyglądają. Dodałam do ulubionych - na pewno wypróbujemy. Pozdrawiam.2 Kto głosował? | Odpowiedz