Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka cynamonowe z ciasta francuskiego

Ciasteczka cynamonowe z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 1688

Dodano:

Odsłon: 20335

Pachnące ciasteczko idealne do porannej kawy

Składniki

  • ciasto francuskie, 1 opakowanie
  • cynamon, 2 łyżeczki
  • cukier, 3 łyżki
  • masło, 1/4 kostki
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasteczka cynamonowe z ciasta francuskiego

Przygotowanie

  1. rozpuścić masło w garnku, dodać cynamon, cukier i dokładnie wymieszać (cukier nie musi się rozpuścić)

  2. Ciasto francuskie (wersja z chłodni a nie z zamrażarki) rozwijamy na płasko, smarujemy całą powierzchnię cista zostawiając ok 1 cm na jednej krawędzi (łatwiej będzie zlepić ciasto)

  3. zaczynamy zawijać ciasto od krawędzie przeciwnej do tej gdzie zostawiliśmy 1 cm wolnego,

  4. delikatnie kroimy roladę w 1,5 cm kawałki i układamy na blaszce do pieczenia ze śliskim papierem do pieczenia

  5. pieczemy ok 15 stopni w temperaturze 190-200 ''C

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: ancymonki

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kati152a 05 sierpnia 2011 bardzo proste, bardzo pyszne -- mniammm :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rafa28 25 kwietnia 2010 witam super ciasteczka a ja jeszcze dodalem do tego 2 ztarte jablka - pycha

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 28 stycznia 2010 Pięknie wyglądają. Dodałam do ulubionych - na pewno wypróbujemy. Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń